Blog

Τι χρειάζεται για να φτιάξετε μια ιστοσελίδα

IAP Net 18 Ιούλ 2022 Web Services

Ζούμε σε μια εποχή όπου κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει ιστοσελίδα, πόσο μάλλον όταν σχεδόν όλες οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις έχουν. Η επιχείρησή σας δεν μπορεί να μην έχει. Τι χρειάζεται όμως για να φτιάξετε μια ιστοσελίδα; Ποιο είναι το κόστος; Από που πρέπει να ξεκινήσετε και ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσετε; Στην IAP Net δημιουργήσαμε τον παρακάτω οδηγό ώστε όλες οι απορίες σας θα απαντηθούν με απλό και κατανοητά τρόπο.

Domain Name (Όνομα χώρου)

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι η αγορά ενός Domain Name (όνομα χώρου). Αυτό στην ουσία θα αποτελεί την διεύθυνση σας στο διαδίκτυο. Η επιλογή του κατάλληλου Domain Name πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή και θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο ώστε να διασφαλίσετε πως η επιλογή σας θα είναι η ιδανική. Κάποιες συμβουλές είναι οι εξής:

 • Προσοχή στο μέγεθος του Domain Name
 • Αποφύγετε τους αριθμούς και τις παύλες
 • Επιλογή κατάλληλης κατάληξης
 • Φροντίστε το Domain Name να είναι εύηχο
 • Αποφύγετε τα exact match domains (EMDs)
 • Μάθετε την ιστορία του Domain Name (αν υπάρχει)

Αφού καταλήξετε στο Domain Name της νέας σας ιστοσελίδα, θα πρέπει να επισκεφθείτε μια εταιρεία κατοχύρωσης domain name (DnHost, Papaki, TopHost κ.α.), για να ελέγξετε αν το Domain Name είναι διαθέσιμο και στην συνέχεια να το κατοχυρώσετε.

Το κόστος για ένα domain name με κατάληξη .gr είναι περίπου 24€ και ισχύει για δύο χρόνια, το κόστος για ένα domain name με κατάληξη .com είναι 12€ και ισχύει για έναν χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες για την ιδανική επιλογή Domain Name για την ιστοσελίδα σας μπορείτε να διαβάσετε το αντίστοιχο άρθρο μας:
6 Tips για την ιδανική επιλογή Domain Name της επιχείρησής σας

Hosting (Φιλοξενία ιστοσελίδας)

Το Web Hosting (φιλοξενία ιστοσελίδας) είναι στην ουσία η υπηρεσία μέσω της οποίας παρέχεται ο χώρος ο οποίος θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σας για να είναι προσβάσιμη στους χρήστες του διαδικτύου. Η επιλογή του κατάλληλου Web Hosting πρέπει να γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή και θα πρέπει να λάβετε υπόψιν πολλούς παράγοντες όπως:

 • Χώρος αποθήκευσης
 • Επιλογές αναβάθμισης πακέτου
 • Bandwidth (εύρος ζώνης)
 • Backups (αντίγραφα ασφαλείας)
 • Αξιοπιστία
 • Ασφάλεια
 • Υποστήριξη
 • SSL

Από την επιλογή του Web Hosting εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας και όχι μόνο, επηρεάζεται μέχρι και η κατάταξή σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης  όπως αναφέρουμε και στο αντίστοιχο άρθρο μας ΕΔΩ

Η αγορά ενός ενός βασικού πακέτου Web Hosting κυμαίνεται από 30€ έως 400€ τον χρόνο, ανάλογα με τις δυνατότητες του server και τις απαιτήσεις σας.

Για περισσότερες πληροφορίες για την κατάλληλη επιλογή Web Hosting για την ιστοσελίδα σας μπορείτε να διαβάσετε το αντίστοιχο άρθρο μας:
Πως θα επιλέξετε το κατάλληλο Web Hosting για την ιστοσελίδα σας

Επιλογή πλατφόρμας CMS

Το επόμενο βήμα για την δημιουργία της ιστοσελίδας σας είναι η επιλογή του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου, την λεγόμενη πλατφόρμα CMS, που θα χρησιμοποιήσετε.

Υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες CMS και η επιλογή της κατάλληλης έχει να κάνει με διάφορες παραμέτρους, όπως αν θέλετε μια απλή εταιρική παρουσίαση ή να πουλάτε υπηρεσίες και προϊόντα, το πλήθος των προϊόντων που θα παρέχετε κ.α. Για παράδειγμα:

 • για ειδησεογραφικό portal: WordPress και Drupal
 • εταιρική παρουσίαση: WordPress
 • για απαιτητικά ηλεκτρονικά καταστήματα: Opencart ή Magento

κ.ο.κ.

Η επιλογή θα πρέπει να γίνει με την βοήθεια της εταιρίας που θα επιλέξετε όπως θα δούμε και στο επόμενο βήμα.

Επιλογή εταιρείας για κατασκευή ιστοσελίδας

Η επιλογή της εταιρίας για την κατασκευή της νέας σας ιστοσελίδας σας είναι πάρα πολύ σημαντική και πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. Δεν θα πρέπει να επιλέξετε βάση μόνο της οικονομικής προσφοράς. Πολλές εταιρίες υπόσχονται σύγχρονες ιστοσελίδες με πολύ χαμηλό κόστος αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική, το πιο πιθανό είναι να αναγκαστείτε να βρείτε άλλη εταιρία χάνοντας τα χρήματα που έχετε ήδη δώσει. Θα πρέπει να δώσετε έμφαση στα έργα που ήδη έχει φτιάξει η εταιρία που βρήκατε, τι λένε οι πελάτες τους για αυτούς, το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρουν κ.α. Επίσης θα πρέπει η εταιρία αυτή εκτός την κατασκευή της ιστοσελίδας, να σας βοηθήσει στην κατάλληλη επιλογή CMS, στο πακέτο Hosting που χρειάζεστε, ενώ πολύ σημαντικό είναι η μετέπειτα υποστήριξή της ιστοσελίδας σας, ακόμα και η προώθησή της.

Στην IAP Net σας προσφέρουμε όλα τα παραπάνω στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς σε συνδυασμό με σύγχρονες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 212 10 72 338, να μας στείλετε email στο [email protected] ή να συμπληρώσετε την φόρμα προσφοράς μας ΕΔΩ

Προώθηση ιστοσελίδας

Έχετε πλέον μια καινούργια, σύγχρονη και εντυπωσιακή ιστοσελίδα. Αρκεί αυτό; Ποιος θα σας βρει στο διαδίκτυο; Από που θα σας δει και θα σας επισκεφθεί; Πως θα επικοινωνήσει μαζί σας για να πληροφορηθεί για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας; Για αυτό λοιπόν το επόμενο και τελευταίο βήμα είναι η προώθηση της ιστοσελίδας σας.

Η προώθηση της ιστοσελίδας σας μπορεί να γίνει κυρίως είτε με τεχνικές που εφαρμόζονται στην σελίδα σας για την κατάταξη της στις πρώτες σελίδες των πιο διαδεδομένων μηχανών αναζήτησης όπως πχ η Google είτε με την παρουσίαση των υπηρεσιών και των προϊόντων σας στα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram κ.α. Αυτό αμέσως μεταφράζετε σε σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας και του πελατολογίου σας, των πωλήσεων και των κερδών σας, και σε εδραίωση της επιχείρησής σας έναντι του ανταγωνισμού.

Ας μιλήσουμε για το Project σας

Δώστε μας τις βασικές πληροφορίες για αυτό που ενδιαφέρεστε και η ομάδα μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό

  Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά